İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİ
Çağlayan Adliyesi eski adı ile de İstanbul Adliyesi’nin bir kısmı 1933 yılında yanmıştır ve bu sebeple de yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuştur. Binanın yapımında birçok tartışma söz konusu olmasına rağmen 1949 yılında yapılan yarışma sonucunda Ord. Prof. Emin Halid Onat ve Sedat Hakkı Eldem isimli iki Türk mimarın projesi galip gelmiştir. Ancak 1955 yılında sadece belli bir kısmı yapılmıştır ve kullanıma başlanmıştır.
Yazı İçeriği
Emin Onat’ın vefatından sonra da tamamlanamayan Adliye ve ek binaları, Eyüp Adliyesi, Sarıyer Adliyesi, Şişli Adliyesi, Beyoğlu Adliyesi ve Fatih Adliyesi ile birlikte toplam 11 farklı binada bulunan adliyeler 25 Temmuz 2011 tarihinde yeni İstanbul Çağlayan Adliyesi adı altında toplanmaya başlamıştır. Taşınma süreci yaklaşık bir ay sürmüştür. Toplam 18 bloktan oluşmaktadır. Bu bloklar en az 4 en fazla 19 katlıdır. Çağlayan Adliyesi bünyesinde birçok bölüme de yer vermektedir. Bu bölümler şunlardır;
- Ofisler
- Avukat Görüşme Odaları
- Banka Şubeleri
- Polis Karakolu
- Hâkim ve Savcı Odaları
- Hizmet Odaları
- Kreş
- Duruşma Salonları
- Kafeteryalar
- Konferans Salonu
- Sağlık Ünitesi
- Yemekhane
- Arşiv Odaları
- Kütüphane
- Pastane
Bunlar haricinde de Çağlayan Adliyesi’nin bünyesinde avlu ve iç bahçeler bulunmaktadır. Adliye’nin bir diğer farklı yanı ise savcılar duruşma salonuna direkt kendi odalarından duruşma salonuna açılan kapı aracılığı ile giriş yapabilirken, mahkumlar ise otoparktan direkt olarak giriş yapabilmektedir. Bu şekilde de olası bir kargaşa ya da problemin önüne geçilmiş olunmaktadır.
Çağlayan Adliyesi Nerede?
Çağlayan Adliyesi İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunmaktadır. Açık adres olarak ise Çağlayan Meydanı Şişli Merkez Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi No:223 Şişli/İstanbul şeklindedir.
İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NE NASIL GİDİLİR?
Toplu Taşıma ile Nasıl Gidilir?
Metrobüs ile Ulaşım;
- Mecidiyeköy, Avcılar- Üniversite, Söğütlüçeşme ve Avcılar da dahil olmak ile birlikte bu metrobüs hatlarından hangisine binerseniz binin Çağlayan durağında inip üst geçitten geçerek Çağlayan Adliyesi’ne ulaşmış olursunuz.
Otobüs ile Ulaşım;
- İETT otobüsleri ya da yeşil dolmuşlardan Çağlayan Adliyesi durağından geçen toplu taşıma araçlarını kullanarak da gidebilirsiniz.
Çağlayan Adliyesi’nde Otopark Var Mı?
Çağlayan Adliyesi’ne ait otopark bulunmaktadır ve bu otopark kapalı otoparktır.
İlk ve orta eğitim öğretim hayatını Rize’de tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Hukuk eğitimini Maltepe Üniversitesi’nde almıştır. Halen Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimi görmektedir.