Maltepe Boşanma Avukatı – Aile Hukuku Avukatı

Avukat Kazım İsmail Kazdal’ın kurucusu olduğu hukuk büromuz Maltepe’de bulunan müvekkillerine boşanma davalarında Maltepe Boşanma Avukatı olarak hizmet vermektedir.
Boşanma evlilik birliğinin mahkeme yoluyla sona erdirilmesi olarak tanımlanabilir. Evlilik birliğini sonlandırmaya karar vermiş olan çiftlerin boşanma davası açmadan önce veya boşanma davası sırasında hukuk büromuz bünyesinde çalışan tecrübeli boşanma avukatlarından destek alması gerekmektedir.

Maltepe Boşanma Avukatı

Maltepe boşanma avukatları, müvekkillerimize çekişmeli boşanma davaları, anlaşmalı boşanma davaları, zina nedeniyle boşanma davaları, terk nedeniyle boşanma davaları, nafaka davaları, maddi tazminat davaları, manevi tazminat davaları, mal rejiminin sonlandırılması davaları konusunda hizmet vermektedirler. Sayılan konulara ilişkin internet sitemizde tarafımızca yazılmış olan makaleleri incelemenizi öneririz.

Maltepe boşanma avukatı yalnızca evlilik birliğinin sonlandırılması ve boşanma süreçleriyle ilgili olarak değil, taraflar evlenmeden veya evlilik devam ederken mal rejimine ilişkin sözleşmeler bu sözleşmelerin hazırlanması taraflarca imzalanması gibi hususlarda destek vermektedir.

Anlaşmalı Boşanma Davası

Türk Medeni Kanunu’nda anlaşmalı boşanma kurumu düzenlenmiştir. Anlaşmalı boşanma davası açmanın bazı şartları bulunmaktadır. Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen anlaşmalı boşanma davası açılabilmesinin şartları şu şekildedir;

Anlaşmalı boşanmak isteyen tarafların evliliğinin en az bir yıl sürmüş olması gerekmektedir.

Çiftlerin her ikisininde anlaşmalı boşanmayı kabul etmesi gerekmektedir.

Aile mahkemesi hakimi anlaşmalı boşanmak isteyen tarafları mahkeme huzurunda bizzat dinlemesi gerekmektedir.

Taraflar anlaşmalı boşanma davasında anlaştıkları hususları bir protokol ile imza altına almalıdır.

Kanun koyucu Türk Medeni Kanununa anlaşmalı boşanma kurumuna ekleyerek boşanmak isteyen kişilerin iradelerine değer verdiğini göstermiştir. Bunun sebebi Türk Hukuku’nda mahkemelerin yavaş çalışması ve boşanma davalarının çok uzun süre devam etmesidir. Anlaşmalı boşanma davası açarak hak kaybına uğramadan en hızlı şekilde boşanmak için Maltepe Boşanma Avukatı Av. Kazım İsmail Kazdal’a danışabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Zaman Biter?

Anlaşmalı boşanma davası Türk Hukuk Sisteminde en hızlı sonuçlanan davalardan bir tanesidir. Anlaşmalı boşanma davası iki ile dört ay arasında sürmektedir. Mahkemelerin yoğunluk durumuna göre bu süreç dahada kısalmaktadır. Maltepe Boşanma Avukatı olarak müvekkillerimizin en kısa süre içerisinde anlaşmalı olarak boşanmalarına destek olmaktayız.

Çekişmeli Boşanma Davası

Eşlerden birinin boşanmak amacıyla aile mahkemesine açtığı Türk Medeni Kanunu’nda sayılmış özel sebeplerden birine tabi olan evlilik birliğini sonlandırmayı amaçlayan dava türüdür. Anlaşmalı boşanma davasında taraflardan her ikisi de boşanmayı istemekte ve anlaştıkları hususlara göre boşanmaktadırlar. Ancak çekişmeli boşanma davasından tarafların boşanma konusunda anlaştıkları hususlar söz konusu değildir. Çekişmeli boşanma davasında taraflardan yalnızca biri de boşanmak istiyor olabilir. Maltepe boşanma avukatı olarak, Maltepe ve çevresindeki müvekkillerimizin çekişmeli boşanma davasında hukuki destek vermekteyiz.
Çekişmeli boşanma davası açarken boşanmayı isteyen taraf, genel boşanma sebepleri veya özel boşanma sebeplerine dayanmak zorundadır. Genel boşanma sebepleri Türk Medeni Kanununda evlilik birliğinin temelden sarsılması, şiddetli geçimsizlik olarak tanımlanmıştır. Özel boşanma sebepleri ise zina, terk, akıl hastalığı olarak sıralanmıştır.

Çekişmeli boşanma davasında taraflar maddi ve manevi tazminat talep edebilmektedir. Boşanma davasına karar veren mahkeme tarafların kusur durumlarına göre maddi ve manevi tazminata hükmedecektir. Çekişmeli boşanma davası teknik bir konu olduğu için hukuk büromuzda bulunan Uzman Maltepe Boşanma Avukatı Kazım İsmail Kazdal’ a danışmanızı tavsiye ederiz.

Çekişmeli boşanma davası açıldığında Maltepe Boşanma Avukatı olarak davalı taraftan dava sonuna kadar geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep edilmektedir. Müşterek çocukların varlığı halinde dava sonuna kadar çocuk için de tedbir nafakası talep edilebilir. Boşanma davası kesinleştikten sonra kusurlu bulunan eşin diğer eşe ödediği nafaka türüne Yoksulluk Nafakası denir. Çocuk için ödenen nafakaya ise İştirak Nafakası adı verilir. Hukuk büromuzda Maltepe Boşanma Avukatları tarafından bu süreçler yürütülmektedir.

Aldatma Sebebiyle Boşanma Davası

Türk Medeni Kanununda 161. maddede aldatma (zina) nedeniyle boşanma davası düzenlenmiştir. Aldatma sebebiyle boşanma davası mutlak boşanma sebeplerinden bir tanesidir. Zina evlilik birliği içerisinde bir kişinin kendi eşi haricinde başka bir kişiyle cinsel birliktelik yaşaması sebebiyle ortaya çıkan durumdur. Toplumda zina ve aldatma sebebiyle boşanma davası kolay ispatlanabilir türden gözüksede kesinlikle uzman boşanma avukatı tarafından takip edilmesi gereken bir husustur. Hukuk önünde zina sebebiyle boşanma davasının ispat edilmesi çok zordur. Özellikle belirtmek gerekirki davalının kendi eşinden başka bir kişiyle sarılması, öpüşmesi, kucaklaşması zina olarak değerlendirmemektedir. Bu noktada haysiyetsiz hayat sürmesi sebebiyle boşanma davası açılması gerekmektedir.

Aldatma Sebebiyle Boşanma Davası Mal Paylaşımını Nasıl Etkiler?

Türk medeni Kanunu 236. Maddenin 2. Fıkrası ‘ Zina veya hayata kast nedeniyle boşanma halinde hakim, kusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verilebilir.’ Çekişmeli boşanma davalarında zina sebeiyle boşanmaya karar verildiği takdirde kusurlu bulunan eşin artık değerdeki pay oranı hakim tarafından verilecek bir kararla azaltılabilir.

Aldatma Öğrenildikten Ne kadar Sonra Dava Açılabilir?

Aldatıldığını öğrenen eş zina eylemini öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde dava açmalıdır. Bununla birlikte zina eylemi gerçekleştiği tarihten itibaren en fazla 5 yıl içinde dava açılmış olmalıdır. Konu hakkında bilgi almak için lütfen uzman boşanma avukatına başvurun.

Aldatmayı öğrenen eş boşanma davasının zinayı öğrendikten altı ay sonra ve herhalde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle Maltepe Boşanma Avukatından yardım alarak dava açabilir. Bununla birlikte zinanın aldatılan eş tarafından affedilmesi durumunda dava açma hakkı ortadan kalkar.

Terk Sebebiyle Boşanma Davası Nedir ?

Maltepe Boşanma Avukatı olarak terk sebebiyle boşanma davasını evlilik birliği içerisinde eşlerden birinin evlilik birliğinden doğan sorumluluklarını yerine getirmemek için diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmemesi durumu olarak tanımlanmaktadır.
Boşanma Davası Açabilmek İçin Terk Ne Kadar Sürmüş Olmalıdır ?
Boşanma davası açılabilmesi için terkin en az altı ay sürmüş olması gerekmektedir. Ortak konuttan ayrılarak geri dönmeyen eşe evden ayrıldığı tarihten dört ay sonra ihtarname çekilir. İhtarnameyi alan eşe iki ay bekleme süresi verilir. Verilen bekleme süresinin ardından ortak konuta dönmeyen eşe altı ayın sonunda boşanma davası açılır. Boşanma davası açarken maltepe boşanma avukatı Av. Kazım İsmail KAZDAL’ın kurucusu olduğu Maltepe Hukuk Büromuzdan destek alabilirsiniz.

Terk Sebebiyle Boşanma Davası Nasıl Açılır ?

Türk Medeni Kanununda düzenlenmiş olan Terk Sebebiyle boşanma davası açabilmek için yukarıda açıklanan terk ihtarının çekilmesi gerekmektedir. Terk ihtarı çekildikten sonra ihtar eden eş ihtar edilen eşe karşı ihtar edilen eşin kusurlarını öne süremez. Çekilen ihtara riayet eden eş affetmiş kabul edilir.

Terk İhtarı Nasıl Olmalıdır ?

Öncelikle belirtmek gerekir ki terk ihtarı mahkeme kanalıyla veya noterlik kanalıyla çekilmelidir. Gönderilen ihtarnamede evin ortak kullanım için hazır olduğu, bütün fiziki şartların tam olduğu ve ihtar çekilen eşe evin anahtarının yerinin nerede olduğu bildirilir

Eşe Karşı Uygulanan Hangi Davranış ‘’Pek Kötü’’ Davranış Olarak Tanımlanabilir ?

Pek kötü davranış sebebiyle boşanma davası mutlak ve özel bir boşanma sebebidir. Eşe karşı uygulanan her davranış pek kötü davranış olarak tanımlanamaz. Eşinizle yaşadığınız olaylar neticesinde boşanma davası açmaya karar verdiğinizde boşanma davası konusunda uzman maltepe boşanma avukatlarından danışmanlık almanız ve bu süreçleri konusunda uzman boşanma avukatı ile yürütmenizi tavsiye ederiz.

Eşe karşı uygulanan davranışlardan Pek Kötü Davranış olarak tanımlanabilecek olan ve sayın Yargıtay tarafından da ictihad oluşturulmuş davranış örnekleri; aç bırakmak, zorla ilişkiye girmek, eziyet etmek, aşağılamak pek kötü davranışa örnek olarak gösterilebilir.

Eşe Karşı Uygulanan Hangi Davranış ‘’Onur Kırıcı’’ Davranış Olarak Kabul Edilir ?

Maltepe Boşanma Avukatları olarak müvekkillerimizin haklarını korumakla sorumluyuz. Onur kırıcı davranışları genel olarak hakaret etmek ve aşağılamak olarak sıralamak mümkündür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta eşlerin büyüdükleri kültür yapılarıdır. Ayrıca maltepe boşanma avukatı olarak tavsiyemiz eşlerin birbirine karşı hakaret aşağılama gibi eylemlerinin varlığı halinde TMK m. 162’ye dayalı olarak boşanma davası açmamak olacaktır.

Maddi Tazminat Nasıl Alınır?

Maltepe Boşanma Avukatı olarak maddi tazminat boşanmanın kendiliğinden ortaya çıkacak olan bir hukuki sonucu değildir. Boşanma davası açılırken dava dilekçesinde maddi tazminata ilişkin talepte bulunulması gerekmektedir. Mahkeme kendiliğinden yani resen maddi tazminata hükmedemez tarafların maddi tazminat taleplerinde uzman maltepe boşanma avukatından destek almaları gerekmektedir. Dava dilekçesinde maddi tazminata ilişkin bir talep varsa mahkeme bu konuda olumlu yada olumsuz muhakkak bir karar vermelidir. Maddi tazminata ancak boşanma davasının sonunda hükmedilir. Başka bir deyişle boşanma davası reddedildiği takdirde evlilik birliği devam edeceği için maddi tazminata hükmedilmez.

Hayata Kast, Pek Kötü Davranış veya Onur Kırıcı Davranışma Sebebiyle Boşanma Davası Nedir ?

Türk Medeni Kanunun 162. maddesinde ‘’Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer. Affeden tarafın dava hakkı yoktur.’’ şeklinde düzenlenmiştir.

Maltepe Boşanma Avukatları olarak müvekkil adaylarımıza verebileceğimiz tavsiye hayata kast, pek kötü davranış veya onur kırıcı davranış sebebiyle açılacak olan boşanma davalarında dikkat edilmesi gereken husus yapılan davranışların eşe karşı yapılmış olmasıdır. Eşin akrabalarına, anne veya babasına karşı yapılmış olsa bile dava hakkı bulunmamaktadır. Eşin anne veya babasına karşı yapılan davranışlarda TMK m. 162’ye dayanılamaz.

Boşanma Davalarında Maddi Tazminat Ne Zaman İstenir?

Boşanma avukatı dava dilekçesinde davalıdan maddi tazminat talebinde bulunabilir. Bununla birlikte boşanma davası devam ederken maddi tazminat talep edilmesi de mümkündür. Ayrıca boşanma davası kesinleştikten sonra bir yıl içerisinde maddi tazminat talebinde bulunabilir.

Boşanma Davası Kesinleştikten Sonra Maddi Tazminat İstenebilir Mi?

Türk Medeni Kanunu 178. Madde evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden sonra davadan doğan haklar davanın kesinleşme tarihinin üzerinden bir yıl geçmekle zaman aşımına uğrar şeklinde hüküm kurmuştur. Buradan anlaşılması gereken boşanma davası kesinleştikten sonra bir yıl içerisinde maddi tazminat talebinde bulunabileceğidir.

Boşanma Davalarında Ne Kadar Tazminat Alınır?

Türk Medeni Kanununun 174. Maddesinde mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir. şeklinde düzenleme yapmıştır. Davacı evlilik birliği boşanma ile ortadan kalkmasaydı kusursuz yada daha az kusurlu eşin sağlamaya devam edeceği yararları karşı taraftan talep eder. Bununla birlikte eğer evlilik devam etseydi eşlerden birinin diğerine sağlaması mümkün olan çıkarları talep etmesi mümkündür.

Boşanma Davasında Manevi Tazminat

Maltepe boşanma hukuk bürosu, manevi tazminat dava dilekçesinde talep edilmekle birlikte karara bağlanabilir. Davacı taraf boşanma dava dilekçesinde manevi tazminat talebini ileri sürebilir. Ayrıca belirtmek gerekir ki boşanma kararı kesinleştikten sonra Türk Medeni Kanunu 178. Maddesine göre buradaki bir yıllık süre zamanaşımı süresidir. Bir yıl içerisinde dava açılmazsa manevi tazminat talep etme hakkı sona erer. Boşanma davaları açılırken uzman maltepe boşanma avukatından yardım alınması tavsiye edilir.

Boşanma Davalarında Manevi Tazminatı Kim İsteyebilir ?

Türk Medeni Kanununda 174. maddenin ikinci fıkrasında manevi tazminatı kimlerin alabileceği düzenlenmiştir. Boşanma davalarında boşanmaya sebep olan yaşanmış olaylar yüzünden kişilik hakları saldırıya uğrayan kişilerin manevi tazminat talep etme hakkı bulunmaktadır.

Boşanma Davalarında Manevi Tazminat Kim Alamaz ?

Boşanma dava dilekçesinde manevi tazminat talep eden eş ile davalı tarafın eşit kusurlu olduğu durumlarda manevi tazminat talebi reddedilir. Manevi tazminat talep eden tarafın dava az kusurlu olması veya kusursuz olması gerekmektedir.

Manevi Tazminat İstemenin Şartları Nelerdir ?

Maltepe Boşanma Avukatı tarafından açılan davalarda boşanma davası talep edecek olan tarafın manevi tazminata hak kazanabilmesi için evlilik birliğinin boşanma kararı ile sona ermiş olması gerekmektedir.

Manevi tazminat talebinde bulunan eşin boşanma davası açılmadan önce yaşanan olaylar yüzünden kişilik haklarının saldırıya uğramış olması gerekmektedir.

Manevi tazminat talep eden eşin karşı taraftan daha az kusurlu veya karşı taraf karşısında kusursuz olması gerekmektedir.
Manevi tazminat talep edilen eşin kusurunun olması gerekmektedir. Manevi tazminat talep eden eşin daha az kusurlu veya kusursuz olmasının yanında karşı tarafında az da olsa kusurunun olması gerekmektedir. Kusursuz kişiden manevi tazminat talebinde bulunulması mümkün değildir.

Nafaka Nedir ?

Boşanma davasının sonuçlarından biri de nafakadır. Türk Medeni Kanununda dört çeşit nafaka türü bulunmaktadır. Nafaka taleplerinizde hukuk büromuzda konusunda uzman maltepe boşanma avukatlarından yardım almanızı tavsiye ederiz.

Yoksulluk nafakası; Boşanma davasında dava dilekçesinde talep edilmesi gerekmektedir. Boşanma davasının sonuçlarından biridir. Boşanma kararının kesinleşmesinden sonra yoksulluğa düşecek olan tarafa ödenecek olan nafaka türüdür. Yoksulluk nafakası bir ceza niteliğinde değildir. Boşanmadan sonra yoksulluğa düşecek olan tarafı korumayı amaçlar. Evlilik birliği içerisinde evlilikten sağlanan faydadan veya evliliğin gelecekte kendisine getireceği faydadan artık istifade edemeyen eşi korumayı amaçlar.

İştirak nafakası; boşanma davası kesinleştikten sonra velayeti elinde bulundurmayan eş tarafından müşterek çocukların okul, giyim, yiyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için ödenen nafaka türüdür. İştirak nafakası çocuklara ödenir.

Tedbir Nafakası; tedbir nafakasını iştirak ve yoksulluk nafakasından ayıran en önemli husus boşanma davasının kesinleşmesinden önce ödeniyor olmasıdır. Boşanma davası hiç açılmamışken veya açıldıktan sonra boşanma davası kesinleşene kadar eşe veya çocuklara ödenen nafaka türüdür.

Yardım Nafakası ; Yardım nafakası Aile Hukuku’nun konusu değildir. Yardım nafakası Türk Medeni Kanununda düzenlenmiştir. Ancak Aile Hukuku’nun konusu değildir. Yardım nafakası yardım edilmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan altsoyu, üstsoy ve kardeşlere ödenen nafaka türüdür.

Boşanma Davalarında Mal Ayrılığı

Kanun koyucu tarafından yürürlüğe koyulan Türk Medeni Kanunda evlenen eşlerin seçebilecekleri mal rejimleri; edinilmiş mallara katılma rejimi, mal ayrılığı rejimi, mal ortaklığı rejimi, paylaşmalı mal ayrılığı rejimidir.

Mal rejimlerinden edinilmiş mallara katılma rejimi yasal mal rejimidir. Eşler 01.01.2002 tarihinden sonra evlenmiş olmaları durumunda hususi olarak başkaca bir mal rejimi seçmediklerinde edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olurlar.Bu tarihten önce evlenmiş olan kişiler ise kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde başka bir mal rejimi seçmemeleri durumunda edinilmiş mallara katılma mal rejimine tabi olurlar.

Yasal mal rejimi

Madde 202 – Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıldır.

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.

Türk Medeni Kanununda madde 218 ile madde 241 arasında edinilmiş mallara katılma rejimi düzenlenmiştir.

Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir ?

Türk hukukunda mahkemelerde vekil ile temsil edilme zorunluluğu yoktur. Ancak hukuk sektörü kendine mahsus kuralları bulunan avukat ile temsil söz konusu olmadığında vatandaşların kendi işlerini kendileri halletmeye kalkıştığı durumlarda ciddi hak kayıpları söz konusu olabilmektedir.

Çekişmeli boşanma davası açacak olan kişiler veya anlaşmalı boşanma davası açacak olan kişilerin hukuk büromuzdan Maltepe Boşanma Avukatı hizmeti almaları tarafımızca tavsiye edilmektedir.

Anlaşmalı boşanma davaları kendi içerisinde daha sade olarak gözükse de Anlaşmalı Boşanma Davalarının da pek çok detayı vardır. Maltepe Anlaşmalı Boşanma Avukatı danışmanlık hizmeti almadan anlaşmalı boşanma davası açmamanızı tavsiye ederiz.

Boşanma avukatı seçerken konunun uzmanı olan, güncel yargıtay kararlarını takip eden, davanıza soğukkanlılıkla bakmayı bilen, müvekkili ile kurduğu ilişkide güven veren ve ulaşılabilir olan Maltepe Boşanma Avukatı ile hukuki süreçleri yürütmenizi tavsiye ederiz.

Maltepe Boşanma Avukatı Kazım İsmail KAZDAL 1991 yılında Rize’de doğmuştur. İlk ve orta öğretim hayatını Rize’de tamamladıktan sonra İstanbul’a gelerek öncelikle Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun olmuş daha sonra ise Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun olmuştur. Halen Maltepe Üniversitesi Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans bölümünde lisansüstü eğitimine devam etmektedir.

Yorum Bırakın