Hukuk Danışmanı Nedir? Kimler Hukuk Danışmanlığı Yapabilir?
Hukuk danışmanları diğer adıyla hukuk müşavirleri şirket, kurum, kuruluş veya bireylere talep edilen şekilde, yaşanmış olayların sonrasında gelişecek durumlar veya yaşanma ihtimali olan durumlar için önceden tedbir alma konusunda hukuksal işlemlerde danışmanlık yaparlar. Makalede İstanbul Maltepe’de bulunan hukuk büroları ve hukuk danışmanlığı yapan bürolara yer verilecektir.
Yazı İçeriği
Hukuk Danışmanlığı Yapmak İçin Diploma Gerekir Mi?
4 yıllık hukuk lisans eğitimi diploması ve avukatlık ruhsatı alan kişiler hukuk danışmanlığı yapabilirler.
İstanbul Maltepe Hukuk Büroları
Maltepe’de bulunan hukuk büroları sırasıyla şu şekildedir:
İstanbul Maltepe’de bulunan hukuk büroları yukarıdaki gibidir. Eğer Maltepe’de bir hukuk danışmanı arıyorsanız yukarıdaki bürolara ulaşabilir ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Hukuk Büroları Ne Hizmeti Verir?
Hukuk danışmanlığı yapan bürolara avukatlık ofisi veya avukatlık büroları da denilebilir. Hukuk büroları hukuk danışmanlığı yaparlar. Bunun yanı sıra dava takipleri yaparlar. Müvekkillerin haklarını savunurlar. Kurumsal veya bireysel hukuk hizmeti verirler.
Hukuk Danışmanlığı Büroları Avukatlık Alanları
Bürolarda bulunan avukatlar şu şekilde sıralanabilir:
- Boşanma avukatı
- İş hukuku avukatı
- Arabulucu avukat
- Ceza Avukatı
- İcra Avukatı
- Miras Avukatı
- Sağlık Hukuku Avukatı
- Gayrimenkul Avukatı
- Kira Hukuku Avukatı
- Ticaret Hukuku Avukatı
Yukarıda hukuk danışmanlık bürolarında çalışan avukatların alanlarına değinilmiştir. Bunun haricinde daha bir çok alanda avukatlar vardır. Yaşanan duruma, olaya göre ilgilenecek avukatın alanı değişim gösterir. Makalede hukuk danışmanlığı tanımına, kimlerin yapabileceğine ve Maltepe’de bulunan hukuk bürolarına değinilmiştir.
İlk ve orta eğitim öğretim hayatını Rize’de tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Hukuk eğitimini Maltepe Üniversitesi’nde almıştır. Halen Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimi görmektedir.
İyi gunler
esim eski firmasinda 30.08.1999 tarihinde ise baslamisti ssk li olarak. sigortasini mart 2000 yilinda yapmis sirket. bu sirkette araliksiz 10 sene calisti. 2009 yilinda sirket iflas etti tazminatini aldi ve cikti.
bugun geldigimiz noktada geriye donuk sigortasini yapmadigi icin sirket hizmet tespit davasi acarak sigorta girisini 30.08.1999 yilina cekebilirmiyiz?
EYT duzenlemesinden sonra sigorta kayitlarina baktim esimin ve bunu farkettim. aslinda EYT kapsaminda ama sigorta gec yapildigi icin faydalanamiyor
delil olarak maalesef sadece sahitlerimiz var. o donemde esimle birlikte calisan o sirkette sigortali olan sahitler bizi desteklerler. bunun haricinde belge yok.
davayi kazanabilirmiyiz ve ssk girisini erkene alabilirmiyiz? kazanirsak sirket yok ortada iflas etti eskiye donuk sigorta primlerini kim odeyecek?
konuya iliskin bilgi rica ederim
saygilarimla
fatih ozten
0553 591 29 71
Mesai saatleri içerisinde 0 216 232 27 50 numaralı telefonu arayarak randevu talep edip detaylı bilgi alabilirsiniz.